Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

13.11.08 Faglig top møder IMF og Verdensbanken før G20-møde

13. Nov. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den internationale fagbevægelse, IFS, kræver en serie hurtige aktioner for at undgå, at økonomien i verden går ind i en langvarig periode med tilbagegang. IMF, Den Internationale Valutafond, vil komme med en række forslag på et møde med statsledere fra G20-landene. IFS mødes med IMF’s generalsekretær, Dominique Strauss-Kahn, og formanden for Verdensbanken, Robert Zoellick, umiddelbart før G20-mødet indledes i Washington lørdag.

Fagbevægelsen finder, at der både er behov for at sætte et frisk skub i økonomien, sikre at nye job lever op til krav om ordentlige arbejdsbetingelser, og at hele situationen udnyttes til at sætte fart i en hel ny grøn aftale, så også spørgsmålet om klimapolitikken kommer med i planerne.

IFS henviser samtidig til den pakke af forslag, der er kommet op i FN’s arbejdsmarkedsorganisation ILO. Fagbevægelsen peger her på den måde, som først og fremmest de nye kapitalfonde og hedge fonde arbejder på og ønsker, at der bliver en mere omfattende regulering af fondene.

De gigantiske summer, som ledelser i dag tildeler sig selv, er også et af de problemer, fagbevægelsen ønsker, at der bliver taget op.

Skatteparadiserne er et andet punkt, som fagbevægelsen finder, G20-landene bør diskutere sammen med spørgsmålet om hele skattepolitikken i den internationale finanssektor.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.