Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

08.05.08 G8 tager arbejdsmarkedet op

08. May. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De store lande i G8 tager senere på ugen problemer på arbejdsmarkederne op. Et særligt møde i Japan for beskæftigelses- og arbejdsministre fokuserer på reformer på arbejdsmarkederne, stigende sociale forskelle og den sociale dimension af globaliseringen. Konklusionerne fra mødet kommer op på selve G8-mødet i juli, hvor landenes ledere mødes.

EU-kommissær Vladimír Špidla vil på ministrenes møde i Japan understrege, at arbejdsmarkederne har behov for bedre uddannet arbejdskraft, og at de bliver mere fleksible. Men det skal være en fleksibilitet, der ikke skader de ansatte, men giver dem en sikkerhed i jobbene. Derfor vil EU-kommissæren tale varmt for den særlige flexicurity, der er på mode i EU.

- Generelt har globaliseringen en positiv indvirkning på udviklingen, men G8-landene og EU har behov for at sikre, at dens fordele fordeles på en fair måde inden for landene, mellem landene og globalt, siger Vladimír Špidla før mødet.

Han peger også på, at ændringerne af klimaet gør det ekstra nødvendigt at tænke den sociale dimension ind i udviklingen og også at løse problemer i forbindelse med de nødvendige omlægninger af virksomheder og produktion, der finder sted.

Derfor hilser EU-kommissæren det velkomment, at Indonesien og Thailand er inviteret med til mødet ligesom FN’s arbejdsorganisation ILO og også OECD.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.