Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

10.07.09 G8-møde fremhæver ordentlige arbejdsforhold og en social dimension

10. Jul. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Ærligt arbejde, aktiv arbejdsmarkedspolitik, en social dimension og social beskyttelse blev fremhævet på G8-mødet i L’Aquila i Italien. I erklæringen fra mødet lægger de otte store økonomiske lande vægt på FN’s arbejdsorganisation ILO’s dagsorden og ærligt arbejde (decent work) og konkluderer, at social- og beskæftigelsespolitikken er en afgørende søjle i rammerne for den globale udvikling.

Det hedder, at både de udviklede lande, landene under udvikling og ulandene og også de internationale institutioner alle må arbejde sammen for at sikre en vækst, der bygger på beskæftigelse og fremme en social samhørighed.

” Vi er fast besluttet på at tackle den sociale dimension af krisen og først og fremmest tage hensyn til folks bekymringer”, hedder det fra mødet.

De otte landes ledere fra USA, Canada, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Rusland og Kina var enige om, at krisen ikke var slut, og at der stadig var behov for en krisepolitik. Men de var enige om, at den overordnede økonomiske krisepolitik må forbindes med en politik for job og en social politik, som reducerer arbejdsløsheden og hurtigt får folk tilbage i arbejde, så folk ikke holdes ude fra arbejdsmarkedet.

Konkret går landenes ledere ind for en aktiv arbejdsmarkedspolitik, der styrker uddannelserne og skaber de job, der er behov for. De ledige, der ikke finder noget, må have en ordentlig støtte. Konklusionerne ligger på de punkter tæt op ad den arbejdsmarkedspolitik, som EU står for med også midlertidige fleksible ordninger for jobbene og støtte til job, så folk ikke ryger ud i socialt uføre. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.