Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

20.11.08 EU opfordrer partnerskabslande til at følge ILOs konventioner

20. Nov. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen vil fortsætte med at øge presset på lande med partnerskabsaftaler for at få dem til at følge FN’s arbejdsorganisation ILO’s konventioner mod børnearbejde. I en fælles udtalelse i forbindelse med FNs internationale 'børnenes dag', den 20. november, siger EU-kommissærerne Benita Ferrero-Waldner, Catherine Ashton, Louis Michel og Vladimír Špidla, at de vil de vil fortsætte et fælles arbejde mod at afskaffe børnearbejdet, som omkring 165 millioner børn mellem fem og 14 år udfører verden over.

- Derfor opfordrer vi alle partnerskabslande til at underskrive og indføre de relevante ILO-konventioner om børnearbejde. Vi vil fortsætte vore anstrengelser i arbejdet med partnerlandene og de internationale organisationer, men også med den private sektor, fagforeninger og ikke-statslige aktører for at fremme virksomhedernes sociale ansvar, hedder det i Kommissionen.

Kampen mod børnearbejde er et af de kerneområder, der er med i EU’s mål for menneskerettigheder. Børnearbejde er samtidig et brud på de mål, som EU har sat sig for undervisning i det ny årtusinde. Kommissionen har derfor vedtaget en række programmer, der sætter ind mod børnearbejdet. Der er programmer i en række lande som Brasilien, Egypten, Cambodja og også støtte til et stort program i Tyrkiet, som hjælper omkring 3000 tyrkiske børn og deres familier med at få uddannelse.

Senest har Kommissionen, ILO og den pakistanske regering indgået en aftale, der skal fremme kampen mod børnearbejde i Pakistan. Børn, der har nogle af de hårdeste job, bliver hjulpet ud af arbejdsmarkedet.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.