Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

16.02.10 BRIC-lande lægger op til øget koordinering

16. Feb. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De fire BRIC-lande, Brasilien, Rusland, Indien og Kina, forsøger at styrke deres samarbejde. På et topmøde i april i Brasilien vil de diskutere, hvordan de kan øge koordineringen på flere økonomisk-politiske områder som landbrug og energi.

Til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua siger Roberto Jaguaribe, der forbereder topmødet i det brasilianske udenrigsministerium, at BRIC-samarbejdet stadig er løst. Men man søger at forene synspunkter i en række internationale spørgsmål.

- Vi vil nu indlede et samarbejde om landbrug og energi, hvad der er vigtigt for både BRIC-møder og møder der holdes på ministerniveau, siger Roberto Jaguaribe.

Netop de spørgsmål er til debat både i WTO og i det særlige forum, G20, der samles i juni i Canada.

Landene vil også åbne et særligt business-forum, som de venter vil tiltrække sig opmærksomhed i en række lande.

Roberto Jaguaribe påpeger over for Xinhua, at de fire lande bidrager til væksten i verden. På den baggrund ønsker han at få klarhed over, hvad erfaringerne de seneste otte år er. En analyse kunne vise, at BRIC-landene havde skabt omkring halvdelen af væksten i verden.

Han mener, at BRIC-landene på den baggrund bør veje mere internationalt. Han påpegede, at Kina og Brasilien også har en vigtig bilateral dialog, og at den udvidede gruppe med også Sydafrika i BASIC-gruppen spiller en rolle på G20-møder, i WTO og også i klimadebatten.

- Der er mange fælles interesser. Ud over det er egentlige bilaterale relationer af stor vigtighed. Kina er Brasiliens største handelspartner, og begge lande har stor interesse i at udvide samarbejdet på alle områder, siger Roberto Jaguaribe. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.