Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

04.08.11 Storbanker fyrer i tusindtal af ansatte – hyrer i Kina

04. Aug. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De store banker i Europa venter i de kommende år at ansætte i tusindvis af bankfolk i de nye vækstområder i verden. Alene britiske HSBC meddeler, at den vil hyre 15.000 bankfolk i Asien og Latinamerika. Meddelelsen kommer, efter banken først på ugen oplyste, at den fyrer 30.000 ansatte frem til 2013. Beslutningen betyder ifølge Le Monde, at 672 af de ansatte i Frankrig må søge nyt job.

Banken agter at skære ned, hvor omkostningerne er store. Det gælder i Europa og USA.

- Væksten i USA og Europa vil sandsynligvis forblive lav, så længe følgerne af de høje niveauer for gæld og beskæringer af offentlige budgetter vejer tungt over den økonomiske aktivitet, hedder det ifølge BBC i en rapport fra banken.

Derimod ser udviklingen mere lys ud i de nye vækstområder, hvor økonomien er robust og udviklingen peger i den rigtige retning.

Banken overskud på aktiviteterne i Asien og Stillehavsområdet steg med 25 procent i årets første seks måneder, mens fortjenesten i Latinamerika gik op med ti procent.

Peter Wong fra bankens afdeling i Asien og fjernøsten siger ifølge EUObserver, at banken i første halvår ansatte 5.000 bankfolk i Asien, og at den tendens vil fortsætte i Kina.

Andre banker følger i HSBC’s fodspor og melder om masseafskedigelser. Lloyd vil fyre 15.000 ansatte ud af et personale på 106.000 frem til 2014. Banken er stadig afhængig af offentlige tilskud, efter den blev ramt af den finansielle krise i 2008, hedder det. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.