Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.02.08 Dublin-instituttets årsrapport om globalisering

15. Feb. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Der er kritik af EU-landenes nye Globaliseringsfond i den årsrapport om globaliseringens virkninger, som Dublin-instituttet nu har udsendt for 2007.

Fonden blev skabt for at modvirke almindelige menneskers mulige bekymringer for globaliseringens virkninger, men nu siger ”globaliseringsrapporten 2007”, at man er kommet forkert fra start med uddelinger fra fonden.

Kritikken retter sig mod, at pengene tilsyneladende bruges som et løntilskud til nye arbejdsgivere, der tager imod de lønmodtagere, hvis tidligere arbejdsplads blev ”globaliseringsramt”. I stedet skulle man satse på omskoling og uddannelse af den enkelte arbejdstager, mener instituttet.

Rapporten er udarbejdet af Dublin-instituttets særlige overvågningsorgan European Restructuring Monitor, restructuring and employment in the EU, ERM.

Årsrapporten beskriver mange andre sider af globaliseringsdebatten.

Dublin-instituttet. Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene er en EU-institution, som laver undersøgelser og notater om arbejdsmarkedet herunder ligestilling og aldring.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.