Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

11.02.08 OPEC-landene overvejer euro

11. Feb. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Generalsekretær Abdalla El-Badri fra de olieproducerende landes organisation, OPEC, siger i en samtale med Middle East Business Intelligence, at OPEC-landene ved flere lejligheder har diskuteret at fastsætte olieprisen i euro i stedet for dollar, som tilfældet er i dag.

Dollarens nedtur har kostet olielandene et tab på omkring 10 procent de seneste år. Men Abdalla El-Badri er mere end forsigtig i sin udtalelse og slet ikke så dramatisk, som udsagnet er gengivet nogle steder. Det er hverken i dag eller i morgen, olieprisen kommer i euro. Han siger præcist, at oliekartellet "måske vil skifte til Euro inden for en halv snes år "- for at undgå tabene på den lavere dollarkurs

OPECs eventuelle skift vil være en prestigegevinst for EU og eurolandene, men kan også gøre fællesmønten så stærk, at det svækker EU-landenes eksport yderligere.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.