Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

12.04.11 Så fik Kina underskud i handelen

12. Apr. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Kina har importeret flere og flere varer og råstoffer de senere år. Importen er steget, så Kina i år oplever det første handelsunderskud i syv år. Fra januar til april var underskuddet på 1,02 milliard dollar.

I diskussionen om den kinesiske økonomi og valuta har den kinesiske ledelse i længere tid slået på, at det gigantiske kinesiske overskud i handelen ville gå ned. Kineserne stimulerer den hjemlige efterspørgsel og har i et betydeligt omfang åbnet for import. Kineserne får samtidig en større og større del af halvfabrikata produceret i de omkringliggende lande.

Svagere efterspørgsel i udlandet spiller også ind, så væksten i den kinesiske eksport tager af. Samtidig er det uvist, hvad den japanske krise betyder for den kinesiske økonomi. Der ventes dog igen stigende efterspørgsel i USA og Europa.

- Folk forsøger stadig at bedømme konsekvenserne af Japan, så det er ikke let at forudsige, om tempoet kan blive opretholdt, siger Isaac Meng fra BNP Paribas til BBC. Han venter en lille nedgang i andet kvartal.

Andre antager, at genopbygningen efter den japanske katastrofe betyder, at der bliver efterspørgsel efter kinesiske varer.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.