Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

27.04.11 EU-Kommissionen klar til at følge krav om Schengen-revision

27. Apr. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-Kommissionen kommer i næste uge med en meddelelse om indvandring og asylpolitik og er tilfreds med resultatet af et fransk-italienske topmøde i går. Kravene fra mødet om en revision af Schengen-aftalen falder helt i tråd med Kommissionens egne tanker, sagde en talsmand fra EU-Kommissionen på et pressemøde i Bruxelles i dag.

Han fandt, at topmødet fulgte ideen med Schengen-aftalen, der netop lægger op til, at man samarbejder om problemer.

- Det er helt i hjertet af Schengen sagde talsmanden.

Den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, og Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, sagde i Rom i går, at de ikke ønskede Schengen-aftalen droppet, men revideret. De underskrev et brev til formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, og formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, hvori det hedder, at det skal være lettere for landene at foretage kontrol ved grænserne. Det skal gælde, hvis der opstår særlige problemer.

Frankrig stoppede tog fra Italien ved grænsen tidligere på måneden, efter Italien havde givet midlertidige opholdstilladelser til omkring 25.000 flygtninge fra Nordafrika og heraf især fra Tunis, og en stor del herefter søgte til Frankrig.

Talsmanden fra EU-Kommissionen sagde, at brevets indhold var på linje med EU-Kommissionens holdninger.
Både i Italien og Frankrig presser højrekræfter på for at få et opgør om indvandringen.

I Tyskland siger en meningsmåling ifølge EUObserver, at 40 procent af tyskerne frygter, at der kommer flere østeuropæere, når den fri bevægelighed bliver helt fri fra 1. maj. Ifølge IW Institute ventes 1,2 millioner østeuropæere at søge til Tyskland, hvoraf 800.000 kan ventes inden for de kommende to år.
Der ventes en debat i Rådet, når ministrene tager problemet op den12 maj. Spørgsmålet ventes også debatteret på mødet i Det Europæiske Råd i slutningen af juni.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.