Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

28.09.07 Grønt lys for blå kort

28. Sep. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Europa-Parlamentet støttede torsdag, at højt uddannede borgere fra lande uden for fællesskabet får lettere ved at arbejde i EU-landene. EU-kommissionen har foreslået, at de velkvalificerede får et særligt blåt kort, der blåstempler dem som nyttige for det europæiske arbejdsmarked.

Kommissionens finder, at EU de kommende år får brug for millioner af lønmodtagere, og at det især er de veluddannede, der er brug for. Et flertal i parlamentet var enig i det synspunkt.

- Europa er et land af immigration – og det vil det blive ved med i en årrække. I 2050 vil EU’s befolkning kun udgøre fire procent af hele verdens befolkning mod otte procent i dag. Vi er nødt til at tage det demografiske pres alvorligt, sagde lederen af den socialistiske gruppe i parlamentet, Martin Schultz.

Åbner EU for de uddannede, så forsøger EU også at lukke for den illegale indvandring. Det spanske medlem af parlamentet understreger i en rapport, at de illegale indvandrere ikke er kriminelle, og at EU derfor må tage deres forhold alvorligt.

- Vi må have mod og politisk vilje til at takle det illegale arbejdsmarked. Der skal være nul tolerance over for et sort arbejdsmarked, sagde han.

Italienske Lilli Gruber mente, der må være rammer, der angiver, hvilke rettigheder og pligter indvandrerne har, så de integreres både økonomisk og socialt.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.