Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.06.08 Indvandrerpagt i EU – 2,3 millioner til Storbritannien

02. Jun. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Det kommende franske EU-formandskab sætter kampen mod den illegale indvandring højt på dagsordenen. EU-landenes justits- og integrationsministre har spørgsmålet oppe på et rådsmøde torsdag og fredag, men det franske formandskab vil fremme diskussionerne og have vedtaget en egentlig pagt for indvandring.

Pagten skal bygge på tre søjler, der først og fremmest lægger op til en harmonisering af reglerne for asyl og fælles regler for tilbagesending af illegale indvandrere.

De fleste illegale indvandrere kommer fra Nordafrika, og Frankrig lægger derfor vægt på samarbejdet mellem Middelhavslandene og den union for landene, som ventes vedtaget den 13. juli, og som nu hele EU kommer til at deltage i.

Spørgsmålet om indvandring er til debat i alle EU-landene. Senest har det skabt røre i Storbritannien, efter organisationen MigrationwatchUK hævder, at 2,3 millioner fremmede er kommet til Storbritannien mellem 1991 og 2006. Ni ud af ti kom fra et land uden for EU.

Storbritannien var hurtig til at åbne grænserne for folk fra de nye EU-lande, og det var ventet, at det var borgere fra de lande, der især kom til Storbritannien. Men de udgør ifølge Migrationswatsh kun en lille del.

Den konservative opposition har været hurtig til at udnytte de nye tal. Det hedder, at regeringens immigrationspolitik er ude af kontrol.

Det konservative medlem af parlamentet Philip Davies siger til Daily Mail, at indvandringen har en dramatisk effekt på den offentlige service og er en af årsagerne til, at man er nødt til t bygge nye huse over hele landet.

- Jo hurtigere de konservative kan komme til og få løst problemerne, desto bedre, siger Philip Davies til avisen.

I Telegraph advarer organisationen Work Foundation derimod mod at skabe et fjendtligt klima mod udenlandske arbejdere. I stedet for fjendskab burde man tage imod folk, for der bliver brug for dem.

- Som på USA, Canada og Australien burde man også se på Storbritannien som et af de mest åbne og attraktive stedet for højtuddannede, som de ønsker at komme til, hedder det i Work Foundation.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.