Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

13.11.07 Indvandrere sender 145 mia. kr. ud af EU

14. Nov. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Indvandrere fra lande uden for EU forsørger i stigende grad familierne derhjemme. I hvert fald sender de flere og flere penge ud af EU. Sidste år nåede pengebunken op på 19,2 mia. euro eller knap 145 milliarder kroner. I 2005 var beløbet 22 milliarder kroner mindre.

Men det er ikke kun lande uden for EU, der nyder godt af indvandrernes arbejdsindsats. Mellem EU-landene cirkulerede 6,8 milliarder euro sidste år, eller godt 50 milliarder kroner, viser en nye skøn fra Eurostat.

Spanien, Storbritannien og Italien er de lande, hvorfra der sendes flest penge til andre dele af verden. Frankrig har især indvandrere fra de nordafrikanske lande, og det er også hertil, at pengestrømmen går. De spanske interesser i Latinamerika skinner også igennem tallene. Latinamerika er adressaten på næsten halvdelen af de penge, som indvandrere sender ud af EU fra Spanien.

Irland har oplevet en betydelig indvandring fra især Polen. Indvandrere sender da også 400 mio. euro til andre EU-lande og blot 100 mio. til lande uden for EU. Fra Danmark sender indvandrere omkring 200 mio. euro (ca.1,5 mia. kr.) til andre lande.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.