Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

21.04.09 Nye platforme for integration

21. Apr. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen har søsat to nye initiativer, der har til opgave at fremme integrationen i Europa. En særlig platform for dialog om integrationen af borgere fra lande uden for EU er oprettet i et samarbejde med det europæiske høringsorgan, EØSU. Platformen kommer både til at bestå af et forum, hvor folk fysisk kan diskutere integrationens forskellige udfordringer og prioriteter for integrationen, og også en virtuel platform, hvor folk kan komme i dialog gennem et websted.

Det særlige integrationsforum er især rettet mod grupper i det civile samfund, der arbejder med integration. Formanden for EØSU, Mario Sepi, sagde ved præsentationen i Bruxelles, at det er afgørende, at alle de, der arbejder med integration og har meninger om den, får mulighed for at udtrykke sig og komme med forslag.

Det ny websted, www.integration.eu, bliver et sted, hvor forskellige politiske tiltag kan diskuteres, og de bedste eksempler lægges frem.

Mens EU søger at forbedre integrationen gennem de nye initiativer, viser virkeligheden, at der er store problemer også inden for EU. I Europa-Parlamentet pegede den europæiske organisation for romaerne, ERIO, i sidste uge på de særlige problemer, romaerne har, og opfordrede dem til at blive mere politisk aktive for at presse på for forbedrede forhold.

I Italien pegede udenrigsminister Franco Frattini søndag på de problemer, der er med illegale indvandrere og herunder bådflygtningene. Italien anerkendte 140 bådflygtninge, men udenrigsministeren sagde samtidig, at det efter Italiens mening var Malta, der skulle have taget sig af sagen.

Regeringen på Malta finder imidlertid, at øen er særlig udsat som mellemstation mellem Afrika og det europæiske fastland og ønsker større solidaritet fra andre EU-lande, der burde tage flere flygtninge. Samme holdning udtrykte EU-kommissær Jacques Barrot.

- Jeg er lettet over, at migranterne er i sikkerhed, men problemet består og det er, at der må blive en større og mere effektiv solidaritet, sagde kommissæren, der mente, at lande, der ligger langt fra middelhavet og andre grænseområder burde tage flere flygtninge.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.