Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

31.05.11 ILO og OECD styrker samarbejdet

31. May. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

FN’s arbejdsorganisation, ILO, og organisationen for økonomisk udvikling og samarbejde, OECD, har underskrevet et fælles memorandum, der lægger op til et styrket samarbejde blandt andet med bidrag til G20-møder, G8 og lignende internationale topmøder.

De to organisationer vil også arbejder sammen på, at nye anstændige job følger med det økonomiske opsving, og at der bliver særlig opmærksomhed på vanskeligt stillede grupper, uddannelse og efteruddannelse og den sociale beskyttelse.

ILO’s generaldirektør, Juan Somavia, sagde i forbindelse med underskrivelsen, at globaliseringen ændrer verden meget hurtigt, og at ILO’s svar var at møde udfordringerne er, at arbejdsforholdene bygger på frihed, værdighed, sikkerhed og lighed. Han understregede, at også OECD er forpligtet til at arbejde for bedre livsbetingelser, og at bedre liv især kommer af bedre arbejdsforhold gennem politikken for anstændigt arbejde eller decent work.

Det fælles memorandum har også fokus for forholdene i de multinationale selskaber, investeringspolitikken, den økonomiske indvandring, tilstrækkelige og bæredygtige pensioner og svarene på den økonomiske, beskæftigelsesmæssige og sociale krise.Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.