Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

16.05.11 Overskud i eurozonen på handelsbalance

16. May. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De 17 lande i eurozonen havde i marts et overskud på 2,8 milliarder euro på handelen med den øvrige verden, skønner Eurostat. I marts havde landene et underskud på 3,0 milliarder euro, og eurozonen er dermed i modsætning til EU som helhed ved at få rettet op i konkurrencen med andre dele af verden. I EU27 var der stadig et underskud på 9,6 milliarder euro mod et underskud på 10,2 milliarder euro i februar.

Det er først og fremmest Tyskland, der henter penge hjem på handelen med andre lande. Eurostat har nu tal for januar og februar, og Tyskland havde her et overskud i handelen på 21,9 milliarder euro, mens Holland fulgte med og fik et overskud på 7,5 procent. Derimod har Storbritannien stadig problemer med handelen og fik et underskud på 18,4 milliarder, Frankrig 15,9 milliarder, Italien 10,2 milliarder og Spanien havde et underskud i samhandelen på 8,1 milliarder euro.

I forhold til de to første måneder af 2010 steg eksporten i år med 30 procent til USA, som stadig sikrer EU det største handelsoverskud. Eksporten til Kina gik op med 33 procent, men importen samtidig med 27 procent, og EU havde i de to måneder et underskud i handelen med Kina på 27,9 milliarder euro.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.