Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

10.09.09 EU taber indflydelse i FN – koster menneskeliv

10. Sep. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU har tabt indflydelse i FN gennem ti år. Den manglende indflydelse har kostet liv, fordi menneskerettighederne i verden har fået det dårligere.

Det mener tænketanken Europæisk Råd for Internationale Relationer, ECFR, der sender en rapport ud om emnet en uge før, at FN åbner sin generalforsamling i New York.

I 90’erne havde EU-landene støtte fra 70 procent af FN’s generalforsamlings medlemmer i spørgsmål om menneskerettigheder. Siden er det gået klart tilbage. 117 af FN’s 192 medlemmer stemmer nu oftest mod EU i de spørgsmål.

ECFR sætter sin lid til, at USA’s præsident Obamas store engagement i FN sætter nyt fokus på menneskerettigheder efter Buch-perioden. Men tænketanken advarer samtidig imod at lægge sig i baghjulet af FN i håb om, at USA trækker læsset.

- Amerikanske diplomater ønsker at se et EU, der kan levere varen, hedder det.

Papiret kommer samtidig med, at formanden for EU-kommissionen, José Manuel Barroso, oplyste over for den liberale gruppe i Europa-Parlamentet, at der kan blive en kommissær for menneskerettigheder i den næste EU-kommission.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.