Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

28.01.09 ILO frygter 50 millioner flere ledige

28. Jan. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Hvis der ikke kommer nogen økonomisk bedring, risikerer 50 millioner flere mennesker at blive ledige i hele verden.

De dystre spådomme kommer fra FN’s arbejdsorganisation, ILO, og det er et realistisk bud, mener generaldirektøren, Juan Somavia.

- ILO- meddelelsen er realistisk, ikke alarmerende. Vi står nu over for en global krise for job, udtaler Juan Somavia.

Det vakte opsigt, da ILO tidligere talte om 20 millioner flere ledige som følge af krisen. Men den er blevet værre, end ILO forudså. Nu hedder det op mod 30 millioner flere ledige end i 2007. Og kommer der ikke hurtigt en bedring, så kan det blive 50 millioner flere ledige.

Men den øgede ledighed fører samtidig til, at flere bliver fattige. Tidligere talte ILO om, at 200 millioner flere kunne blive skubbet ud i fattigdom. Det kan også blive endnu flere.

ILO presser på for at få gennemført en politik for anstændigt arbejde. Juan Somavia håber, at det kommer med i debatten på G20-mødet i London den 2. april. Debatten bør både dreje sig om at skabe ordentlige job, bedre social beskyttelse og en social dialog mellem arbejdsmarkedets parter.

Det anslås, at 1,4 milliarder mennesker ikke tjener nok til at bringe dem og deres familie ud over grænsen for fattigdom på to dollar om dagen – det er 45 procent af de beskæftigede i verden.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.