Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

14.03.08 Topmøde: Fogh regner med EU-støtte, hvis nordisk model får problemer

14. Mar. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) var meget tilfreds med den beskæftigelsesmæssige debat på førstedagen af EU-topmødet. Tilfredsheden skyldes med statsministerens egne ord, at Danmark ligger helt i top i vurderingen af Danmarks indsats i Lissabon-processen for at fremme vækst og beskæftigelse. - Det er en stor glæde, at læse vurderinger, der gør os til nummer 1 i opfyldelsen af Lissabon-målene, sagde statsministeren på det natlige pressemøde efter førstedagen.

På et spørgsmål om denne glæde og de gode vurderinger kan bruges af Danmark, hvis den nordiske model kommer i vanskeligheder ved den endelige vurdering af Vaxholm-dommens konsekvenser, sagde Anders Fogh Rasmussen:

- Vi har fået de gode bedømmelser fordi vi har vores flexicurity og den nordiske arbejdsmarkedsmodel. Så hvis den endelige udredning som foretages sammen med arbejdsmarkedets parter giver problemer, så kan vi kræve mere respekt for den nordiske model. Det kan vi bruge det til. Kommissionen anbefaler jo vores flexicurity model, som en vej til at opfylde målene.

Statsministeren sagde i øvrigt at topmødets deltagere er enige om at fremme et ”indre marked for viden".

- Det har Danmark kæmpet for, så det giver stor tilfredshed, sagde Fogh Rasmussen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.