Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

22.06.08 Topmøde håber på forlig om arbejdstid og vikarer

22. Jun. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Det kompromis om arbejdstid og vikarer, som et flertal af arbejds- og beskæftigelsesministre støttede i Rådet i forrige uge, bliver omtalt i forsigtige vendinger i konklusionerne fra EU-topmødet.

Stats- og regeringslederne erkender, at der også skal findes et kompromis med Europa-Parlamentet, og det hedder blot, at man kan finde frem til en ”endelig afbalanceret aftale om begge direktiver” i denne valgperiode – dvs. inden parlamentarikerne går i valgkamp til foråret.

Også på andre politiske områder er topmødets konklusioner forsigtige. Ministrene i Rådet opfordres også til hurtigt at finde kompromiser med parlamentarikerne om klima- og energipakken.

Om de internationale finansmarkeder hedder det, at de viser tegn på stabilisering. Det tilføjes, at den overordnede situation fortsat er ”skrøbelig”.

Topmødet byder Slovakiet velkommen som det næste medlem af Euro-samarbejdet. Slovakiet smider kronen væk til fordel for Euroen den 1. januar og bliver dermed land nummer 16 med fællesmønten i omløb.

På det økonomiske område fremhæver sluterklæringen, at der skal gøres mere for at udligne forskellen mellem de rige og fattige lande, især med hensyn til helbred og levetidsforventningerne.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.