Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

13.07.10 Kinesisk fagbevægelse i fremstød

13. Jul. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den officielle kinesiske fagbevægelse, ACFTU, går i offensiven og beder nu de lokale faglige organisationer om at skærpe kampen for faglige rettigheder. ACFTU var passiv under forårets strejkebølge først og fremmest på udenlandsk ejede bilfabrikker, men efter en rundrejse i de nordlige provinser siger formanden, Wang Zhoguo ifølge nyhedsbureauet Xinhua News, at de lokale fagforeninger må indføre kollektive forhandlingssystemer, der kan forhandle lønninger og fastlægge standarder på ”en videnskabelig måde”.

- Det er for at sikre, at de ansatte får del i gevinsterne ved væksten i erhvervslivet, siger Wang til Xinhua.

Han lægger op til, at der bliver strammet op i sættet af arbejdsregler, information og høring, og de faglige organisationer skal blive mere aktive.

Wang er medlem af ledelsen i det kinesiske kommunistparti og viceformand for nationalkongressens stående komite. ACFTU er tæt forbundet med det politiske syste. Fagbevægelsen blev oprettet den 1. maj 1925 og har 170 millioner medlemmer. Næsten hvert fjerde medlem er udlænding.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.