Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

25.09.07 Dansker i spidsen for EU’s sygeplejersker

25. Sep. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Første næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er valgt til formand for den europæiske føderation af sygeplejersker, EFN. I de kommende to år står hun i spidsen for sygeplejersker i 25 EU-lande og enkelte lande uden for EU som Norge og Kroatien.

Grete Christensen kommer til EFN på et tidspunkt, hvor organisationen er måske mere aktuel end på noget tidspunkt, siden EFN blev stiftet i 1971. Netop sundhedspolitikken er til debat ikke kun i Danmark, og samtidig er der mangel på sygeplejersker i alle landene. Derfor bliver sygeplejerskernes uddannelses- og arbejdsforhold noget, der sættes fokus på de kommende år.

Efter valget udtalte den ny formand da også, at hun netop vil arbejde for, at organisationen stadig er aktiv på den europæiske scene og sørge for, at sundhedspolitikken og sygeplejerskernes forhold bliver dækket.

Grete Christensen var blot 34 år, da hun blev valgt som formand for DSF’s amtskreds i Vestsjælland. I EFN har hun især arbejdet med patientsikkerhed og arbejdsmiljø.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.