Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Britisk regering positive til yngre lægers 48-timers regel

12. Jun. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den ny konservative-liberale regering synes på vej til en opblødning i den britiske modstand mod en 48-timers arbejdsuge i EU. Det har som omtalt på fagligt.eu ført til en hidsig debat om sikkerheden på britiske hospitaler, efter de yngle læger blev omfattet af en 48-timers arbejdsuge. Den kortere arbejdstid førte til mangel på yngre læger på hospitaler. En ny regeringsrapport siger imidlertid nu, at det er muligt at levere en højt kvalificeret uddannelse for de yngre læger inden for en 48-timers arbejdsuge.

Rapporten lægger op til, at arbejdet på hospitaler lægges om, så andre grupper tager en mere aktiv del i plejen af patienter, og at undervisningen bliver planlagt bedre.

Den britiske fagbevægelse hilser rapporten velkommen. Generalsekretæren for landsorganisationen TUC, Brendan Barber siger, at hospitaler nu bliver i stand til at leve op til EU-direktivet om arbejdstid, hvis de andre grupper på sygehusene kommer i gang med plejen. Brendan Barber mener, at den kortere arbejdstid kan blive brugt til at effektivisere og både styrke uddannelserne og gøre servicen bedre.

Særlige sundhedskonsulenter og specialister bliver efter planen styrket på hospitaler. Generalsekretæren for gruppens forening, HPSA, Stephen Campion, er tilfreds med, at det nu anerkendes, at der skal flere ressourcer til hospitalerne, hvor overlægerne i dag arbejder overtid for at dække manglen på yngre læger.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.