Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-kommissionen ser på konsekvenserne af arbejdstidsregler

25. Jan. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den ny EU-kommission ventes hurtigt at komme med forslag til en revision af arbejdstidsdirektivet. Kommissionen undersøger for tiden, hvad konsekvenserne af reglerne er, og resultatet af de undersøgelser vil indgå i overvejelserne.

Det britiske dagblad The Telegraph skriver, at Kommissionen har lovet at se på konsekvenserne af, at Storbritannien står uden for reglerne. Bladet citerer tænketanken Open Europe for, at prisen er 12 milliarder pund om året, hvis Storbritannien ikke bevarer sin ret til at gå egne veje. Labour-regeringen anslår, at de nuværende regler koster mellem 3,4 og 3,9 milliarder pund.

I EU-kommissionen siger EU-kommissær Vladimír Špidlas pressetalskvinde, Chantal Hughes til fagligt.eu, at man ikke kan bekræfte Open Europes tal. Men at Kommissionen arbejder på en samlet analyse. Hun venter samtidig, at en ny kommission hurtigt kommer med udspil.

- Det var jo også, hvad Kommissionens formand, José Manuel Barroso, også sagde i Europa-Parlamentet. Kommissionen ønsker generelt flere konsekvensanalyser, og arbejdstiden bliver noget af det første, den kommen med, siger Chantal Hughes.

Både den britiske regering og oppositionen har været imod reglerne for arbejdstid i EU. Den tidligere formand for de konservative og nuværende skyggeudenrigsminister, William Hague, siger til The Telegraph, at reglerne for arbejdstid har gjort skade nok for britisk erhvervsliv og den offentlige service.

- At beskytte opt-out’en er afgørende for begge sektorer, og der må ikke gives indrømmelser til dem, der er ligeglade med, hvad skade EU’s regler gør ved sektorerne, siger William Hague til bladet.pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.