Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU tager nyt opgør om selvstændige chauffører

31. Aug. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Europa-Parlamentet gør klar til et nyt opgør om de selvstændige chaufførers arbejdstider. Når de nye medlemmer af parlamentets beskæftigelses- og sociale udvalg mødes onsdag, lægger det tyske medlem af den tyske kristelige union, Edit Bauer, et forslag frem, der forkaster EU-kommissionens forslag om at holde de selvstændige chauffører ude fra de almindelige regler om arbejdstiden.

I stedet lægger hun op til, at parlamentet opfordrer Kommissionen til at trække forslaget tilbage og sammen med Parlamentet forberede et nyt.

Dermed fortsætter Edit Bauer, der er medlem af parlamentets største gruppe, EPP-gruppen, den linje, hun allerede lagde i det afgåede parlament. Det der ikke er fremsat ændringsforslag, kan forslaget enten vedtages eller forkastes.

Forkastes Bauers betænkning, betyder det ikke, at EU-kommissionen går af med sejren. For de nuværende regler, som i første omgang udelukkede de selvstændige fra direktivet, medtog dem i foråret, hvis der ikke var sket ændringer.

Dermed bliver det også i det tilfælde op til Kommissionen at fremlægge et nyt forslag, hvis den holder fast på at holde de selvstændige ude fra direktivet.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.