Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Yngre læger får dispensation for arbejdstid i tre lande

06. Oct. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De yngre læger i Ungarn, Holland og Storbritannien kan arbejde op til 52 timer om ugen frem til 31. juli 2011. EU-kommissionen giver myndighederne ret til at overskride reglen om en 48-timers arbejdsuge, efter de har meddelt Kommissionen, at de har problemer med at overholde den generelle regel om en 48-timers arbejdsuge.

EU-kommissær Vladimír Špidla understreger, at Kommissionen står ved en maksimal arbejdsuge på 48 timer også for yngre læger under uddannelse. Men EU-lande, der har problemer med at overholde den, kan få en udsættelse på to år. De skal dog i den periode begrænse arbejdstiden til maksimalt 52 timer om ugen også for læger på tilkaldevagter.

- Denne Kommission støtter den fulde overholdelse af en arbejdsuge på maksimalt 48 timer, men forstår, at der er medlemslande, der behøver mere tid til at leve helt op til det for læger under uddannelse, siger Vladimír Špidla.

Især i Storbritannien har myndighederne klaget over problemer med at overholde reglerne for arbejdstiden. For læger på 24-timers vagter har det giver myndighederne hovedpiner. Men briterne har meddelt, at de er kommet langt med at finde løsninger, og at det nu er almindeligt, at de yngre læger arbejder mindre end 48-timer om ugen.

Myndighederne i Ungarn har sat arbejdstiden for lægerne under uddannelse ned fra 56 timer, og parterne på arbejdsmarkedet er i gang med at finde løsninger, så den på længere sigt kommer ned på 48 timer.

Også i Holland arbejder parterne på at finde løsninger. Her har arbejdstiden også været oppe på 56 timer om ugen. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.