Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Fagligt Norden for et europæisk arbejdsmarkedssystem

22. Jan. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De 15 faglige organisationer i Nordens Faglige Sammenslutning, NFS, støtter, at der opbygges et særligt arbejdsretligt system i EU. Med det stigende antal aftaler mellem parterne i Europa finder organisationerne, at der er behov for et supplerende arbejdsretligt system, der kan løse uenigheder om aftalerne.

De tre danske hovedorganisationer, LO, FTF og Akademikernes Centralorganisation er alle medlemmer af NFS og støtter i en fælles nordisk oplæg, at der på længere sigt indgås en aftale mellem de europæiske organisationer, lønmodtagernes EFS og arbejdsgivernes UNICE, med både en overordnet kollektiv aftal om grundlæggende spilleregler for det europæiske arbejdsmarked og også et tvistløsningsorgan, som kan sikre en ensartet fortolkning af de europæiske kollektive aftaler i alle de lande, der er omfattet af aftalerne.

NFS skeler her til de arbejdsretlige domstole, der findes i Norden, hvor parterne på arbejdsmarkedet er med i domstolene. NFS ønsker, at parterne i EU tager spørgsmålet med i det tre-årige arbejdsprogram for de europæiske parter, der løber frem til 2009

 

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.