Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

1,5 millioner bulgarere arbejder i udlandet

19. Aug. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den økonomiske krise har ikke sendt bulgarere hjem fra lande i udlandet, hvor de arbejder. Sidste år havde 1,5 millioner bulgarere base i et andet land. Det svarer til 15 procent af befolkningen. De sendte samtidig et rekordstort beløb hjem. Det officielle tal er 702,5 millioner euro (5,2 milliarder kroner), skriver Sofia News Agency.

Reelt er beløbet imidlertid langt større. Analyser viser, at 30-40 procent af de beløb, der kommer hjem fra de bulgarere i udlandet, ikke indgår i de officielle statistikker.

Ifølge Verdensbanken er Bulgarien et af de lande i verden, hvor flest tager arbejde i et andet land. Det er især Spanien, Tyskland, Grækenland, Italien, Rumænien og Tyrkiet, som bulgarerne søger arbejde.

Ejendomspriser i top

Lønningerne i Bulgarien og leveforholdene hører til de laveste i EU. Sofia News Agency skrev i går, at hovedstaden Sofia sammen med Bukarest i Rumænien og Warszawa i Polen er de tre hovedstader i Europa, hvor det er dyrest for borgerne at skaffe sig en bolig, når lønnen tages i betragtning. Den årlige gennemsnitlige indkomst rækker kun til at købe en til to kvadratmeter.

Bulgareren kan købe 1,7 kvadratmeter i centrum af Sofia for sin årsløn. I Bruxelles, Berlin og Wien bliver det til ni kvadratmeter for den gennemsnitlige indkomst.’

Det er da heller ikke kun bulgarere, der investerer i ejendommene. Nyhedsbureauet skriver, at Bulgarien er nummer et på en stor russisk hjemmeside for ejendomskøb i udlandet. I juli gjaldt over hver femte forespørgsel til selskabet bag hjemmesiden køb af ejendom i Bulgarien. Tyskland kommer på andenpladsen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.