Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Europæiske jobdage 2007: Dansk busturne til Polen efter arbejdskraft

17. Sep. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

(fra EURES – den europæiske portal for jobmobilitet)

"Over 200 europæiske byer deltager i de europæiske jobdage 2007 i september, en række arrangementer, som alle har til formål at fremme arbejdstagermobiliteten i Europa. I hele Europa, fra Finland til Portugal og fra Irland til Cypern, er der truffet mange initiativer, som skal sætte fokus på muligheder og praktiske spørgsmål knyttet til det at leve og arbejde i et andet europæisk land.

Mens en del af jobdags-arrangementerne hovedsageligt vil fokusere på at bringe jobsøgende og potentielle arbejdsgivere sammen, vil andre have en mere udsædvanlig indfaldsvinkel til emnet.

Jobdagen i Bruxelles afholdes den 29. september. Den finder sted i Europa-Kommissionens hovedsæde og er en af mange begivenheder, som arrangeres i anledning af 50-års-dagen for undertegnelsen af Rom-traktaten i 2007. Over 50 arbejdsgivere vil organisere direkte møder med de jobsøgende, og der vil være EURES-vejledere til stede, som kan give rådgivning og demonstrere webportalen ”EURES-hjørnet”. Tennisspilleren Justine Henin, placeret som nr. 1 på kvindernes verdensrangliste, er med som gæstestjerne under jobdagen i Bruxelles(http://jobdays.eu).

Den offentlige arbejdsformidling i Østrig AMS og dens EURES-vejledere afholder en informationsmesse den 25. september, og i denne forbindelse vil det i perioden fra den 20. til den 28. september være muligt at deltage i en online EURES-quiz.

En række institutioner og virksomheder vil være til stede på hovedkontoret for arbejdsformidlingen i Wien for at præsentere sig. “Vi ønskede at få alle de forskellige institutioner med,” udtaler projektleder Max Fischer. Repræsentanter for Europa-Kommissionen, Europe Direct (EU’s generelle informationstjeneste), det nationale Socrates-kontor (Fællesskabets handlingsprogram for uddannelse) samt afdelingen ved den østrigske regerings kontor med ansvar for EPSO (Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor) vil være til stede med egne informationsstande.

EURES-quizzen vil være baseret på information fra den østrigske arbejdsformidling, EURES- og Europass-webstederne. “Vi sigter også mod at fremme mobiliteten blandt dem, der ikke kan deltage personligt i vores arrangementer,” siger Max Fischer. “Deltagerne har mulighed for at vinde flybilletter fra Wien til Rom eller bøger med flotte billeder fra Europa.”

Bulgarien er blandt de seneste medlemmer af EU og kom for nylig med i EURES-netværket. Den bulgarske nationale arbejdsformidling tøvede imidlertid ikke med at afholde landets første internationale jobmesse i Bansko, et populært vintersportssted. Arrangementet vil ifølge Daniela Piryankova fra arbejdsformidlingen finde sted den 27. og 28. september og sætte fokus på den blomstrende turistsektor. Bulgarske arbejdsgivere får mulighed for at præsentere deres behov for kvalificeret arbejdskraft og samtidig få oplyst, hvordan de kan rekruttere arbejdstagere fra udlandet. EURES-repræsentanter fra hele Europa vil være til stede for at fortælle om adgangen til arbejdskraft i deres hjemlande, men også for at oplyse de bulgarske jobsøgende om jobmulighederne i de pågældende lande. Desuden vil jobmessen være den første lejlighed til at fremme EURES-netværket i vores nye EU-medlemsstat.

I et andet hjørne af Europa forbereder EURES Danmark sig på en europæisk jobdags-busturné til fem polske byer. De danske EURES-vejledere vil i samarbejde med deres polske kolleger køre rundt i landet for at fortælle om jobmulighederne i Danmark og oplyse nærmere om leve- og arbejdsvilkårene i Danmark. “Vores EURES-bus er forsynet med informationsudstyr, computere med internetadgang og særlige arealer til jobsamtaler,” forklarer Gabriella Nagy fra den danske arbejdsformidling AMS. “Derudover vil vi sætte et komfortabelt og rummeligt telt op foran bussen, så vi kan tage imod flere besøgende.” Busteamet vil bestå af AMS-personale, arbejdsgivere, repræsentanter for fagforeninger, Udlændingestyrelsen og den danske ambassade i Polen, erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri og – selvfølgelig – EURES-vejledere fra begge lande. Med så megen og så varieret ekspertise om bord vil EURES-bussen garanteret være den bedste og mest komplette informationstjeneste, der nogensinde har rejst Polen rundt på seks hjul.

De europæiske jobdage 2007 bekræfter endnu engang EU’s indsats for at formidle flere og bedre job til Europas borgere. For mange unge arbejdstagere kan disse dage være det første skridt mod at gøre sig egne mobilitetserfaringer".

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.