Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Indvandrere sendte 32 milliarder euro hjem

12. Feb. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Udenlandske arbejdere sparer flittigt op under arbejde i EU og sender penge hjem. Knap 32 milliarder euro blev det til i 2008.

Især arbejdere fra lande uden for EU hjælper i hjemlandet. De sparede knap 22,5 milliarder euro (168 milliarder kroner) op og sendte dem hjem, viser en opgørelse fra Eurostat.

Kriselandene Spanien og Italien er de lande, hvor indvandrere først og fremmest sparer op og sender penge hjem. Strømmen fra de to lande tegner sig for halvdelen af det beløb, der flød ud af EU. Fra Spanien var det 6, 4 milliarder euro og fra Italien 5,2 milliarder euro.

Tyskland og Frankrig har betydelige antal indvandrere, men det er folk, der tilsyneladende i højere grad er etableret i landene. Fra både Tyskland og Frankrig kommer beløbet, der går ud af EU, kun op på 2,1 milliard euro. De fire lande tegner sig for to tredjedele af de penge, indvandrere sender hjem.

Beløbene er steget betydeligt gennem fem år. I 2004 sendte indvandrere kun 11,5 milliarder euro ud af EU. Inden for fællesskabet steg beløbet fra 7,9 milliarder til 9,3 milliarder.

Der er ikke tal for Danmark og flere andre lande. Men Eurostat har skønnet sig til beløbene fra de lande, hvorfra der ikke er data.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.