Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Endnu 230 romaer sendt hjem – Frankrig sendes til domstolen

15. Sep. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Mens Frankrig fløj endnu 230 romaer tilbage til Rumænien, tordnede EU-kommissær Viviane Reding mod de udvisninger, landet har gennemført i sommer. På en pressekonference i Bruxelles kaldte kommissæren udvisningerne for en skændsel.

Viviane Reding, der har ansvaret for de retlige spørgsmål, fandt, at udvisningerne klart stred mod den fri bevægelighed. De byggede ikke på individuelle behandlinger, men romaerne blev udvist, fordi de var romaer. Kommissæren var ikke tilfreds med de møder, hun havde haft med den franske integrationsminister og også Europa-ministeren. Hun mente ikke, de talte sandt.

På den baggrund så hun ikke andre muligheder end at indlede de retlige skridt mod Frankrig.

- Jeg er personligt af den overbevisning, at Kommissionen ikke har andet valg end at indlede de retlige skridt mod Frankrig, sagde Viviane Reding.

Frankrig har lukket over 440 lejre i hele Frankrig. Over 1000 romaer er nu sendt tilbage til Rumænien og Bulgarien.

Den franske regering fastholder, at udvisningerne ikke sker kollektivt, men bygger på, at de udviste ikke lever op til krav om at kunne forsørge sig selv. Frankrig hører til rækken af EU- lande, der stadig har begrænsninger i den fri bevægelighed for borgere fra Bulgarien og Rumænien.

I Frankrig er Redings tale modtaget med vrede. Det er ikke noget, der bidrager til at forbedre forholdene for romaerne.

Den franske Europaminister, Pierre Lellouche, sagde til BBC, at han blev syg og træt af kritikken af Frankrig for behandlingen af romaerne.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.