Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

12 lande sjusker med farlig industri

18. Oct. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

12 lande får den sidste skriftlige advarsel fra EU-kommissionen. Enten skal de have styr på sikkerheden omkring farlige produktionsanlæg eller også havner de for EF-domstolen.

Det drejer sig om Sverige, Østrig, Cypern, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Irland. Italien, Luxembourg, Malta, Holland og Spanien.

Efter en meget omtalt giftulykke i Italien gennemførte EU det såkaldte Seveso-direktiv, der fordrer beredskabsplaner for områderne omkring de farligste kemiske virksomheder.

Miljøkommissær Stavros Dimas siger, at han er skuffet over, at der kun få lande, som har det hele på plads. Kommissæren påpeger, at det er længe siden, at direktivet er vedtaget, og at landene har fået adskillige advarsler.

Gør landene ikke noget nu, er der kun en vej, og det er til EF-domstolen for at bringe de farlige virksomheders ansatte og naboer i fare, hvis ulykken sker.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.