Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

I tusindvis af arbejdere død af asbest

19. Jan. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Af Peder Munch Hansen
Asbest dræber stadig i tusindvis af arbejdere i hele verden. For selv om brugen af asbest er begrænset med forbud, kommer arbejdere stadig i berøring med det livsfarlige materiale, når de river asbestfyldige bygninger ned, skrotter færger og tog eller på anden måde skaffer noget af vejen, der er fyldt med asbest.

Europa-kommissionen og arbejdstilsynene i Europa indledte sidste efterår en ny kampagne mod asbest. Den retter sig mod de ansatte, der er beskæftiget med at nedrive eller fjerne asbest for at sikre, at arbejdet udføres på en forsvarlig måde. Kampagnen blev fulgt op med et forslag til direktiv fra EU-Kommissionen i november. Her på siden vil du kunne følge forslagets vej gennem EU-systemet

FN’s arbejdsorganisation ILO vedtog i sommer en resolution om asbest., der bliver et stadigt større problem i en række udviklingslande.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.