Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Intet job er sundere end et dårligt job

14. Oct. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Folk bliver syge i knolden af de dårlige job, der breder sig under de pressede økonomiske forhold i samfundet. En ny australsk undersøgelse viser, at det er sundere at gå ledig end at blive tvunget ind i de dårlige job.

Mens debatten går i Danmark og andre lande om indhold i aktivering og også anstændige arbejdsforhold, viser undersøgelsen fra Public Health of Australien National University, ANU, at det er værd at overveje, hvor mange milliarder man vil satse på aktiveringer, hvis det ikke er ordentlige job, folk får bagefter. Det er afgørende, at jobbene, der skabes, har indhold og fremtidsperspektiver.

ANU undersøgte 4000 mennesker i en region for at se, hvordan de ledige havde det i forhold til dem, der fik et dårligt job. Det har hidtil heddet, at det er bedre at have et job end intet. Men undersøgelsen viser, at folk med job uden kvalitet og indhold, usikkerhed i ansættelsen og under fremtidsperspektiver og en høj grad af belastninger ikke havde det bedre mentalt end dem, der var ledige.

- Faktisk viste undersøgelsen, at det var signifikant mere sandsynligt, at folk, der gik fra arbejdsløshed til et job med dårlig kvalitet, var udsat for depressioner end folk, der blev i arbejdsløsheden, siger Dr. Liana Leach fra ANU til universitetets hjemmeside.

Hun peger på, at det tidligere fokus på blot at få folk i arbejde nu må komme til debat. Antagelsen, at arbejde forbedrer folks socio-økonomiske, sundhedsmæssige og personlige omstændigheder synes ikke at passe.

- Det er i høj grad vigtigt, at arbejdsgivere forsøger at skabe gode betingelser for jobbene, der skal være forbundet med en god støtte fra arbejdspladsen, sikkerhed i jobbet og realistiske forventninger til jobbene, siger Liana Leach.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.