Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Direktiv om magnetiske felter i fare

01. Nov. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen foreslår at give medlemslandene yderligere fire år til at indføre regler for elektromagnetiske felter. Landene har i dag en frist til april næste år til at omsætte et direktiv fra 2004 til nationale reger, men EU-kommissionen bøjer sig for pres fra især hospitaler, der finder, at reglerne griber afgørende ind i det daglige arbejde.

EU-kommissær Vladimír Špidla siger, at et godt arbejdsmiljø er afgørende, og at Kommissionen stadig ønsker regler, så ansatte ikke bliver syge af et arbejde, hvor de kommer i kontakt med de elektromagnetiske felter. Men direktivet får indflydelse på blandt andet arbejdet med magnetisk resonans kanning på hospitaler, der er den bedste måde at opdage hjernesvulster på.

- Ved at udskyde direktivet får vi tid til at komme med forslag til, hvordan vi undgår de uheldige følger af direktivet, siger Vladimir Spidla.

Direktivet mødte afgørende modstand sidste år. Især i Storbritannien påpegede en række instanser, at forslaget greb ind i arbejdet på hospitaler. I EU er der årligt omkring 8 millioner skanninger, og Kommissionen gik straks i gang med at undersøge problemerne. Fire lande, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Belgien, kom med i undersøgelserne. Resultaterne foreligger i begyndelsen af næste år.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.