Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-parter uenige om muskel- og skeletbesvær

12. Oct. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den europæiske fagbevægelse, EFS, lægger pres på EU-kommissionen for at få lovgivning mod muskel- og skeletbesvær, der opstår på grund af et dårligt arbejdsmiljø. EFS påpeger, at hver tredje lønmodtager lider af sådanne skader. Alligevel er arbejdsgiverne i BusinessEurope ikke parate til at forhandle om, hvordan skaderne undgås, og imod EU-lovgivning.

Lederen af EFS’s afdeling for arbejdsmiljø, Marc Sapir, siger efter en konference med blandt andre Kommissionen og arbejdsgiverne, at den nuværende lovgivning ikke er nok til at forbedre arbejdsmiljøet og begrænse skaderne.

- Vi er nødt til at få et forslag til direktiv tilbage på den europæiske dagsorden, siger Marc Sapir.

BusinessEurope ønsker, at de enkelte brancher tager spørgsmålet op i en social dialog, der kan føre til ikke-bindende regler, men i stedet, at man lærer af hinanden, hvordan problemerne tackles.

Marc Sapir venter på baggrund af konferencen, at Kommissionen tager spørgsmålet op og både ser på den bredere lovgivning for arbejdsmiljøet og mere ubindende initiativer, der også kan forbedre arbejdsmiljøet. Men EFS ønsker direkte initiativer, der begrænser muskel- og skeletbesvær.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.