Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

07-06-07 EU-kommissionen utilfreds med dansk ligebehandlingslov

09. Jun. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
EF-kommissionen mener, at Danmark på tre områder har været for slap eller upræcis, da det opdaterede ligebehandlingsdirektiv fra 2000 blev omsat i den danske ligebehandlingslov.

Derfor har Kommissionen sendt regeringen en såkaldt åbningsskrivelse for at få tingene bragt i orden, og beskæftigelsesministeren har foreslået EU-kommissionen en snarlig forhandling, fremgår det at et notat til Folketinget fra Claus Hjort Frederiksen. (V).

Beskæftigelsesministeriets papir fortæller, hvad EU-kommissionen ikke finder tilstrækkeligt godt omsat i den danske lovgivning.

Papiret foretager beklageligvis ikke en direkte sammenstilling af de to tekster i henholdsvis direktivet og den danske lovgivning, så det tydeligt kan vurderes, om EU-kommissionen har en god sag, eller om beskæftigelsesministeren kan forhandle tingene på plads.

Beskæftigelsesministeriets notat afviser, at den danske tekst skulle yde mindre beskyttelse end direktivet lægger op til. Eksempelvis tillader direktivet ved indirekte forskelsbehandling en fravigelse af hovedreglen, når der foreligger ”en objektiv begrundelse i et legitimt mål” Den danske lovtekst taler om ” en objektiv begrundelse i et sagligt formål”.

Kommer der ikke en forhandlingsløsning sender Kommissionen en ”begrundet udtalelse”, der er første skridt i en retssag. Men det er ikke lige nu.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.