Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

07.03.08 Dansker til tops i Observationscenter for Racisme og Fremmedhad

12. Feb. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Direktøren for det danske Institut for Menneskerettigheder, Morten Kjærum, er nu formelt udpeget som den første direktør for den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder. Agenturets bestyrelse fulgte som ventet indstillingen fra Europa-Parlamentet, der satte danskeren øverst på ønskelisten.

Det danske Institut for Menneskerettigheders politik har ofte faldet ledende medlemmer af VK-regeringen for brystet., men udenrigsminister Per Stig Møller roste fredag Morten Kjærum og var tilfreds med udnævnelsen.

Morten Kjærum tiltræder stillingen i sin personlige kapacitet på baggrund af den store erfaring, som han har fra sin mangeårige post som direktør for Dansk Institut for Menneskerettigheder samt sit store internationale engagement blandt andet som medlem af FN’s Racismekomité. Morten Kjærum har i Danmark bidraget til at sætte menneskerettigheder højt på dagsordenen, og jeg er overbevist om, at han vil udfylde rollen som direktør for Agenturet på fremragende vis, udtalte Per Stig Møller.

Agenturet blev oprettet i marts 2007 som efterfølger for det Europæiske Observationscenter for Racisme og Fremmedhad (EUMC). Målet med agenturet er at tilvejebringe bistand og ekspertise vedrørende grundlæggende rettigheder til EU’s og medlemsstaternes relevante institutioner, kontorer, agenturer m.v. og for medlemsstaterne, når de gennemfører EU-retten.  Agenturets opgaver omfatter bl.a. indsamling og analyse af oplysninger og data, offentliggørelse af rapporter og udtalelser samt samarbejde med civilsamfundet for at øge offentlighedens bevidsthed om de grundlæggende rettigheder.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.