Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

16.06.11 ILO vedtager konvention for at sikre hjemmearbejdere

16. Jun. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De 50-100 mennesker, der arbejde hjemme, skal have bedre forhold. Uendelige arbejdsdage til en ussel løn må holde op. Tværtimod må de hjemmearbejdende behandles på samme måde som folk med et arbejde på en almindelig arbejdsplads.

Det fastslog FN’s arbejdsorganisation, ILO, i dag, da de delegerede fra regeringer, arbejdstagere og arbejdsgivere i de 183 medlemslande vedtog en konvention, der skal forbedre forholdene for alle dem, der arbejder på hjemmearbejdspladser.

ILO’s generaldirektør, Juan Somavia, understregede, at det er et gennembrud for arbejdsmarkedet i verden, at 396 stemte for konventionen, kun 16 var imod og 63 undlod at stemme.

- Vi får nu for første gang flyttet ILO’s system med standarder ind i den uformelle økonomi. Det er et gennembrud af stor betydning, sagde Juan Somavia.

Med endnu større flertal vedtog de delegerede samtidig en medfølgende henstilling, og samlet bliver det den 189. konvention og 201. anbefaling, ILO vedtager om arbejdsforhold, siden organisationen blev oprettet i 1919 og dermed langt tidligere end FN.

Folk, der er beskæftiget i hjemmene, skal sikres rimelige arbejdstider, mindst en fridag om ugen og i øvrigt klare oplysninger om arbejdsforholdene. De skal dermed også have ret til at organisere sig og mulighed for at få en aftale om arbejdsforholdene.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.