Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

16.02.08 Virksomheder uden senior-ordninger

16. Feb. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Få virksomheder gør noget ved den demografiske udvikling med flere og flere ældre og færre og færre unge, fremgår det af nye studier gennemført for Dublin-instituttet.

Og forskellene er store land for land. Østrig, Tyskland og Holland tænker i fleksible ordninger, mens de nordiske lande tænker i de ældre medarbejderes sundhed og velbefindende.

Aldringen som politisk fænomen rykker stadigt længere frem på den europæiske politiske dagsorden, men arbejdsmarkedet følger ikke med. God praksis gennemføres meget ofte som udtryk for den enkelte virksomheds her-og-nu-behov og ikke som et resultat af arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger.*

Dublin-instituttet. Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene er en EU-institution, som laver undersøgelser og notater om arbejdsmarkedet, særligt om udviklingerne på arbejdsmarkederne generelt, arbejdsforholdene i de enkelte lande, ligestilling og aldring.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.