Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.09.11 Beskæftigelsen falder i EU’s kriselande

15. Sep. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Beskæftigelsen faldt igen i årets andet kvartal i flere af eurozonens kriselande. Mens den steg med 0,3 procent i eurolandene som helhed og 0,2 procent i hele EU, så faldt den i Grækenland og lå lavere end sidste år også i Portugal og Irland og dermed netop i de lande, der modtager krisehjælp fra EU og også IMF.

I Grækenland anslås det, at beskæftigelsen var 6,4 procent lavere i andet kvartal i år end året før. Helt fra sidste år er beskæftigelsen faldet kvartal for kvartal. I både Irland og Portugal er det først i år, den kvartalsmæssige udvikling har ændret sig, så Irland i andet kvartal ikke havde en nedgang i beskæftigelsen i forhold til første kvartal og Portugal en stigning på 0,1 procent.

De baltiske lande øger beskæftigelsen kvartal på kvartal ligesom Tyskland, mens udviklingen i Bulgarien og Rumænien går den gale vej.

I Danmark lå beskæftigelsen kvartal efter kvartal lavere end året før. Det samme var tilfældet i Spanien, der har rekord i ledighed. Sverige har til gengæld fået gang i beskæftigelsen. Pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.