Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.03.10 Fortsat fald i beskæftigelsen

15. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Beskæftigelsen fortsætter med at falde i EU. I det sidste kvartal af 2009 var der 583.000 færre i job end kvartalet før. På et år var der 2,1 procent færre, der stod op til et job om morgenen.

Siden midten af 2008 er beskæftigelsen faldet. Det største fald var for et år siden. Derefter er faldene taget af, men både i hele EU og i euroområdet falder beskæftigelsen fortsat. Sidst på året var faldet på 0,2 procent i euroområdet i forhold til tredje kvartal og 0,3 procent i hele EU.

I fjerde kvartal tabte industrien flest job. Faldet var på 1,1 procent i de 16 eurolande. I hele EU faldt beskæftigelsen i byggeriet med 0,7 procent og handel, transport og kommunikationsindustrien med 0,5 procent.

Finanssektoren tager derimod igen folk ind. Beskæftigelsen steg med 0,1 procent i EU som helhed, mens der var et fald på 0,1 procent i eurolandene. Landbruget og den offentlige sektor øgede også beskæftigelsen.

På et år er beskæftigelsen faldet med 16,5 procent i Letland, 11,9 procent i Estland og 8,3 procent i Litauen. I Spanien nå beskæftigelsen i fjerde kvartal 6,0 procent lavere end året før.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.