Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

05.10.11 Unge i kriselande i stadig større krise

05. Oct. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De unge i kriselande i EU fik endnu større problemer med at finde i job i august end tidligere på sommeren. Mens arbejdsløsheden for de unge faldt fra 20,5 procent i eurozonen i juli til 20,4 procent i august, steg den i Spanien til 46,2 procent og var fire procentpoint højere end året før.

I Grækenland var de unges arbejdsløshed oppe på 42,9 procent i andet kvartal, og i Irland steg ledigheden for de unge til 31,9 procent i august fra 31,0 procent i juli og 27,8 procent i august 2010.

Den vanskelige situation for de unge står i neon i Luxembourg, hvor mandlige lønmodtagere har en arbejdsløshed på blot 3,7 procent og ikke har haft udsving siden sidste år. Men de unge i Luxembourg er nu oppe på en arbejdsløshed på 15,4 procent mod 14,8 procent i juli og 14,3 procent i juli sidste år. I Italien, der netop har fået sin økonomi nedvurderet af kreditvurderingsselskaber, er mændenes arbejdsløshed faldet til 7 procent i august, men de unges ledighed kom op på 27,6 procent.

I hele EU er der over fem millioner arbejdsløse.

Den generelle arbejdsløshed faldt mest i de baltiske lande fra august 2010 til 2011. Arbejdsløsheden er stadig stor for de unge, mens de baltiske lande adskiller sig fra de fleste andre ved, at arbejdsløsheden er større for mænd end for kvinder.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.