Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

31.10.11 Ny stigning i arbejdsløshed rammer unge i EU

31. Oct. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De unge i EU blev i september ofre for en stigende arbejdsløshed. Mens den generelle ledighed steg med 0,1 procentpoint til 10,2 procent i eurolandene og 9,7 procent i EU som helhed, gik arbejdsløsheden for de unge i vejret med 0,3 procentpoint til hele 21,2 procent i eurozonen og 0,2 procentpoint i hele EU i forhold til august. Arbejdsløsheden for de unge under 25 år nåede dermed op på 21,4 procent i EU. Det betød, at 5,3 millioner unge i EU ikke kan finde et job.

Også i september var det de unge i kriselandene, der igen mistede forbindelsen med arbejdsmarkedet. I Spanien kom de unges arbejdsløshed op på hele 48 procent fra 47,6 procent i august og 41,3 procent i september 2010. Italien, der kæmper med at holde økonomien over vande og undgå redningsbælter, steg de unges arbejdsløshed med hele 1,3 procentpoint til 29,3 procent. I Portugal kom den op på 27,1 procent. Det er en lille stigning gennem den seneste måned, men under ledigheden et år tidligere, hvor arbejdsløsheden var oppe på 29,3 procent for de unge.

Grækenland har ikke opgjort ledigheden siden i juli, hvor den var på 43,5 procent for de unge mod 34,2 procent i september sidste år.

For de unge danskere udviklede september sig i den rigtige retning, men arbejdsløsheden var stadig på 13,9 procent.

Samlet er over 23,2 millioner mænd og kvinder, unge som ældre, arbejdsløse i EU-landene. Værst er situationen for spanierne. 22,6 procent er uden et job mod 22,2 i august og 20,5 procent i september 2010. Irland har den næsthøjeste ledighed med 14,2 procent i september, men den begyndende forbedring af den irske økonomi betyder en nedgang i arbejdsløsheden både for de unge og ældre irere.

Østrig har den laveste arbejdsløshed. Kun 3,9 procent af østrigerne er uden et job og 7,1 procent af de unge. Hollænderne har den næstlaveste arbejdsløshed med 4,5 procent og 8 procent af de unge.

Den danske ledighed holdt sig uændret gennem tre måneder på 7,1 procent, viser Eurostats opgørelse.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.