Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

04.04.11 Krisen igen forværret for unge spaniere

04. Apr. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De unge spaniere kikker længere og længere efter job, mens arbejdsløsheden generelt faldt i EU i februar. I lande, der er hårdest ramt af krisen, gavnede opsvinget ikke de unge, og 43,5 procent af spanierne var uden job i februar mod 43,2 procent i januar og 40,1 procent i februar sidste år.

Mens de unges ledighed faldt en smule i februar til 20,4 procent og 19,4 procent i eurolandene, søgte flere unge irere forgæves et job. 31,9 procent var uden et arbejde i februar, og i Slovakiet gik arbejdsløsheden for de unge op på 34,7 procent mod 34,3 i januar og 33,3 procent i februar sidste år.

Heller ikke de unge polakker har det nemmere, selv om Polen generelt slap billigt fra krisen. 25,6 procent af de unge kunne ikke finde et job i Polen. Selv i Sverige, der tordner frem økonomisk, blev det svære for de i forvejen hårdt ramte unge svenske, 23,0 procent var uden et job i februar mod 22,6 procent i januar, men 25,8 procent i februar 2010.

Generelt faldt arbejdsløsheden i EU til 9,5 procent. Men den steg i Spanien til 20,5 procent. Grækenland har ikke opgjort arbejdsløsheden siden december, hvor 14,3 procent var ude af stand til at finde et arbejde.

Den irske arbejdsløshed holdt sig på 14,9 procent og den danske på 7,9 procent, viser opgørelsen fra Eurostat.

Luxembourg og Holland har den laveste ledighed med hhv. 4,5 og 4,3 procent arbejdsløse. I Østrig steg den til 4,8 procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.