Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.03.11 Lille nedgang i arbejdsløsheden i eurozonen

02. Mar. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Arbejdsløsheden i eurozonen faldt med 72.000 personer i januar, så den med 9,9 procent arbejdsløse kom under den første magiske grænse på 10,0 procent fra december. Samlet i EU faldt arbejdsløsheden blot med 43.000 personer.

Fra januar 2010 til januar i år arbejdsløsheden gået i vejret med næsten 100.000 personer i EU, men har holdt sig stabil i eurozonen.

I Spanien synes arbejdsløsheden også endelig at have stoppet væksten. Den var både på 20,4 procent i december og januar og dermed faldet fra toppunktet på 20,6 procent i både september og oktober. Også i Irland er arbejdsløsheden i en gunstigere udvikling og nu på 13,5 procent i januar mod 1,7 procent i december og 13,9 procent i oktober.

Holland og Østrig har stadig de færreste problemer med arbejdsløsheden, der i begge lande i januar var på 4,3 procent.

De unges arbejdsløshed falder i både EU og eurozonen. Men det gælder ikke de i de lande, der har de største problemer. Der blev atter flere arbejdsløse unge spaniere. Arbejdsløsheden er nu oppe på 43,1 procent, og i Slovakiet steg den fra 37,2 procent i december til 37,7 procent i januar, og i Ungarn skete der en drastisk stigning fra 28,7 procent til 30,5 procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.