Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.02.11 Arbejdsløsheden falder en smule i EU

02. Feb. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Med 73.000 færre arbejdsløse i eurozonen i december synes krisen også på vej til at vende på arbejdsmarkedet. I eurolandene holdt arbejdsløsheden sig på 10,0 procent og i hele EU på 9,6 procent. Flere end 23 millioner mænd og kvinder, unge som ældre var dog registreret som arbejdsløse i december. Det er 434.000 flere end i december 2009, viser opgørelsen fra Eurostat.

Også for de unge synes ledigheden at have toppet. Men stadig er flere end hver femte unge uden et arbejde både i eurozonen og i EU som helhed. I 17 lande er de unges ledighed på over 20 procent. I 12 lande er den på over 24 procent og i fire lande synes den at være på over 30 procent. Grækenland, Letland og Litauen har ikke indsendt tal siden oktober, men da var de unges arbejdsløshed registreret til hhv. 33,4 procent, 33,3 og 35,3 procent. De unges arbejdsløshed faldt en smule i december, men stadig var klart den højeste i EU. 42,8 procent af de unge i Spanien var registreret som arbejdsløs.

Både for mænd og kvinder var arbejdsløsheden registreret til 9,6 procent i december.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.