Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

30.11.10 Højeste ledighed i euro-lande i 12 år

30. Nov. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den økonomiske fremgang betyder stadig ikke et fald i ledigheden. I oktober steg den til 10,1 procent. Dermed er arbejdsløsheden på det højeste niveau i 12 år, fremgår det af en ny opgørelse fra Eurostat.

I EU som helhed var arbejdsløsheden i oktober på 9,6 procent. 84.000 flere personer blev kastet ud i arbejdsløshed i de 27 lande fra september til oktober. Af dem levede 80.000 i eurolandene.

Samlet var 23,15 millioner borgere i EU-landene uden et job i oktober. Værst er det stadig for spanierne, hvor 20,7 procent er uden arbejde. For de unge er det stadig sværere og sværere at finde arbejde. Ungdomsarbejdsløsheden tog et nyt hop i vejret i Spanien, hvor 43,2 procent nu er uden et job. I september var det 42,7 procent og for et år siden 39,8 procent.

Også for de unge irere er situationen vanskelig. Mens den generelle arbejdsløshed holdt sig på 14,1 procent, steg de unges ledighed fra 28,9 procent til 29,3 procent i oktober. I hele EU er 20,4 procent af de unge uden et arbejde.

Den stadig høje arbejdsløshed holder igen på forbruget, hvor priserne er i ro. Inflationen i november skønnes at være på 1,9 procent i eurolandene. Det ventes, at den europæiske centralbank, ECB, dermed holder renten nede på en procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.