Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

01.06.10 Ledighed i euroland stiger igen

01. Jun. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Arbejdsløsheden fortsætter med at stige i eurozonen. I april var 10,1 procent uden job. Måneden før var det 10 procent og i april sidste år 9,2 procent, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

I hele EU er den registrerede ledighed en smule mindre og holdt sig på 9,7 procent i april. Et år tidligere var den på 8,7 procent. Samlet er ny over 23,1 millioner uden et arbejde, selv om de søger efter et.

Værst er situationen for letterne. Arbejdsløsheden kom i april op på 22,5 procent mod 22,1 procent i marts og 15,4 procent i april sidste år. Men også EU-formandskabslandet Spanien er hårdere og hårdere plaget af ledighed. Den nåede op på 19,7 procent og er steget med to procentpoint på et år.

Men for de unge spaniere er den helt gal. Arbejdsløsheden, der i marts rundede de 40 procent, nåede i april op på 40,3 procent.

13 af de 19 lande, der i april registrerede arbejdsløsheden for de unge, har en ledighed på over 20 procent. Kun Tyskland og Holland kommer under ti procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.