Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

06.04.10 20,6 procent af de unge i EU uden job

06. Apr. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Arbejdsløsheden i EU går fortsat op og rammer nu hver femte i eurolandene og hele 20,6 procent i EU-landene. Fra januar til februar blev 131.000 flere uden et job i EU, som nåede op på over 23 millioner arbejdsløse.

På et år ledigheden staget med 3,139 millioner, og det er især de unge, den rammer. På et år er den steget med 1,6 procentpoint i EU, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

Mens ledigheden generelt er større i eurolandene end i EU som helhed, er billedet det modsatte, når det gælder de unge. Her er ledigheden størst i EU. Men der er stor forskel på, hvor hårdt de unge er ramt også i eurolandene. Mens ledigheden har rundet de 40 procent blandt de unge i Spanien, og i februar nåede op på 40,7 procent, er den kun på 7,3 procent i Holland og 10,2 procent i Tyskland. I Italien er 28,2 procent af de unge ude af stand til at finde et arbejde, og det gælder også for 22,1 procent af de unge i Frankrig og hele 33,2 procent af slovakkerne.

I landene uden for euroområdet er der ikke nye tal for de baltiske lande, men i december var 41,3 procent af de unge i Letland uden job. I februar gjaldt det 27,6 procent af de unge i Ungarn, og 25,6 procent af de unge svenskere. I Danmark var 13,7 procent f de unge uden arbejde mod 8,8 procent et år tidligere.Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.